Переконливих доказів про пряму причетність російських спецслужб до замаху на Бабченка поки немає — Рахманін

02 червня 09:12

Якщо забійні докази причетності Москви не будуть представлені, не тільки в Росії буде зайвий аргумент звинувачувати Україну в організованій державою брехні.

 

Переконливих доказів про пряму причетність російських спецслужб і російської влади до замовлення замаху на Аркадія Бабченка поки немає. На брифінгу 30 травня генпрокурор Юрій Луценко заявив - "За попередніми даними слідства, є велика ймовірність російської версії замовника..."

Про це у своїй статті пише Сергій Рахманін, перший заступник головного редактора DT.UA.

"За попередніми даними? Велика ймовірність? Чи не замало для підсумків такої складної гри? Може було варто почекати, коли попереднє стане остаточним, а ймовірність перетвориться на переконання? І тоді вже вголос вимовляти слово "Росія"? - зазначає автор. - Причому глава СБУ, на відміну від глави ГПУ, прямо заявив про причетність російських спецслужб. Згадав Росію і президент".

На думку оглядача, якщо забійні докази причетності Москви не будуть представлені, не тільки в Росії буде зайвий аргумент звинувачувати Україну в організованій державою брехні, але і у "наших західних партнерів" буде зайвий привід Україні не довіряти.

Детальніше про спецоперацію СБУ з Аркадієм Бабченком читайте в матеріалі Сергія Рахманіна "Контекст" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".