Парубій розраховує на голосування за членів ЦВК наприкінці лютого

05 лютого 18:59

Наступний пленарний тиждень у Раді розпочнеться 27 лютого. Кандидати в ЦВК пройдуть всі процедури.

 

Голосування у Верховній Раді за членів Центральної виборчої комісії може відбутися на наступному пленарному тижні, повідомив спікер парламенту Андрій Парубій.

"Я розраховую, і маю на це підстави, що до наступного пленарного тижня ми пройдемо всі необхідні юридичні процедури і відповідно вийдемо на ухвалення рішення", - сказав він журналістам.

Спікер підкреслив, що після внесення в парламент президентом України Петром Порошенком подання на новий склад ЦВК залишилося пройти лише технічні процедури, а саме – провести спецперевірку кандидатів.

"Згідно із законом спецперевірка займає до 20 днів. Я розумію, що цей термін може бути коротшим, тому я попросив апарат Верховної Ради звернутися до всіх органів, які проводять спецперевірку, щоб максимально цей термін скоротити наскільки це можливо", - розповів Парубій.

5 лютого президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду оновлене подання на членів Центральної виборчої комісії, включивши в нього представника фракції "Батьківщина" Андрія Євстигнєєва.

У новому списку 14 кандидатів: Алла Басалаєва, Наталія Бернацька, Михайло Вербенський, Андрій Євстигнєєв, Ірина Єфремова, Ольга Желтова, Олег Конопольський, Світлана Кустова, Ольга Лотюк, Віталій Плукар, Євген Радченко, Тетяна Сліпачук, Шипілов Леонтій і Тетяна Юзькова. З попереднього списку виключена Надія Синиця і внесений Андрій Євстигнєєв.

Детальніше про перспективи оновлення ЦВК читайте у статті Віктора Трепака "ЦВК: зміна складу з дальнім прицілом" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".