Парубій проведе засідання підготовчої депутатської групи

08 серпня 16:36

У засіданні візьмуть участь 25 новообраних депутатів.

 

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій скликає перше засідання підготовчої депутатської групи з новообраних народних депутатів, яке відбудеться 9 серпня, повідомила у Facebook прессекретарка парламенту Ірина Кармелюк.

"У відповідності до вимог частини 2 статті 13 Регламенту Верховної Ради України до Підготовчої депутатської групи делеговані представники від політичних партій, котрі подолали п'ятивідсотковий бар'єр", - написала Кармелюк.

Так від партії "Слуга народу" в засіданні візьмуть участь 17 новообраних депутатів, від "Опозиційної платформи – За життя" - 3, від "Батьківщини" - 2, від "Європейської солідарності" - 2, від "Голосу" - 1 депутат.

"Народні депутати, які реєструвалися кандидатами в одномандатних округах шляхом самовисунення, можуть також делегувати до складу Підготовчої депутатської групи по одному представнику від 15-ти народних депутатів шляхом подання письмової пропозиції з відповідними підписами", - додала Кармелюк.

3 серпня Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати позачергових парламентських виборів в багатомандатному виборчому окрузі. Голова Центрвиборчкому Тетяна Сліпачук повідомила про те, що партія "Слуга народу" за списками отримує 124 мандата, "Опозиційна платформа - За життя" - 37, "Батьківщина" - 24, "Європейська солідарність" - 23, "Голос" - 17 мандатів. Інші партії не подолали 5% прохідний бар'єр.

7 серпня офіційна газета Кабінету міністрів "Урядовий кур'єр" опублікувала перелік обраних депутатів.

Зазначимо, що на позачергових виборах була зафіксована рекордно низька явка: за даними ЦВК на виборчі дільниці прийшли менше 50% виборців.