Парубій повідомив Зеленському про готовність скликати позачергову сесію Ради, а не засідання

18 липня 21:38

Спікер нагадав президентові про необхідність дотримуватися закону.

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підтвердив готовність скликати за ініціативою президента позачергову сесію парламенту, але не засідання, на якому наполягає Володимир Зеленський. Про це спікер повідомив у відкритому листі до президента, опублікованому на його сторінці у Facebook в четвер, 18 липня.

Парубій указав Зеленському на необхідність дотримуватися законодавства і закликав його не використовувати парламент для власного піару.

"Змушений знову повторити, що ваше подання від 17 липня 2019 року було оформлено не у відповідності до вимог чинного законодавства... Якщо ви дійсно хочете проведення позачергової сесії, а не демонстрації передвиборного шоу, ваш офіс без будь-яких труднощів міг би швидко й ефективно привести текст листа президента України до Верховної Ради України у відповідність до вимог закону і невідкладно передати до апарату парламенту", - написав спікер.

Голова парламенту запевнив, що в разі отримання відповідного подання готовий у найкоротші терміни узгодити дату позачергової сесії та забезпечити її проведення.

"Що стосується самопожертви і перемоги, то необхідно мати достатньо особистих заслуг, щоб апелювати до таким високих якостей. Нагадаю: серед депутатів цього скликання є ветерани АТО, які звільняли з російської окупації українські міста, які проливали свою кров за Україну. Пам'ятайте про це", - звернувся Парубій до Зеленського.

Нагадаємо, 17 липня президент Володимир Зеленський звернувся до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з листом про скликання позачергового засідання парламенту для розгляду трьох законопроектів, які необхідно терміново прийняти.

У відповідь голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що регламент парламенту не дозволяє скликати позачергове засідання після закриття сесії, як того просить президент Володимир Зеленський, і рекомендував переписати звернення.

Наступного дня Зеленський знову звернувся до Парубія, дорікнувши депутатам у "злочинній бездіяльності" і нездатності "на самопожертву на благо українського народу".

Верховна Рада восьмого скликання провела останнє засідання 12 липня, а 21 липня відбудуться позачергові парламентські вибори.