Парубій повідомив, що законопроєкт про "дематюкацію" не розглянуть на цій сесії ВР

05 липня 17:25

Спікер Ради передав законопроєкт на розгляд профільного комітету.

 

Законопроєкт "Про протидію лихослів'ю" не розглядатиме Верховна Рада VIII скликання, заявив сьогодні спікер парламенту Андрій Парубій на пресконференції.

"Я передав цей законопроєкт на розгляд профільного комітету – чекатиму профільної оцінки... Звичайно, він повинен розглядатися, як і будь-який законопроєкт, через комітет... Можу сказати, що, очевидно, цей законопроєкт не може бути розглянуто у цій каденції, на цій сесії Верховної Ради", - заявив глава ВР.

Парубій, відповідаючи на питання, також повідомив про те, що вживає ненормативну лексику "у м'якій формі" лише в "екстремальних ситуаціях", передає "Укрінформ".

Нагадаємо, що у вівторок, 2 липня, у Раді зареєстрували проєкт закону "Про протидію лихослів'ю" ("дематюкацію" мови). Ініціатором законопроєкту №10414 є народна депутатка Ольга Богомолець. Мета і завдання проєкту закону - боротьба з використанням нецензурної лайки під час трансляції телерадіопередач, публічних виступів, а також під час поширення матеріалів, що містять нецензурну лайку, засобами масової інформації та іншими способами (зокрема, в інтернеті).