Парубій поставив умову для своєї відставки з посади спікера

24 квiтня 10:36

Вранці коаліція виступила із промовою на захист голови Верховної Ради.

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що готовий підписати подання депутатів про його відставку з посади, якщо така буде прийнята, однак лише після прийняття та підписання закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Про це він сказав на ранковому засіданні парламенту у середу, 24 квітня.

Ранок в парламенті почався із виступу представників коаліції – "Народного фронту" та Блоку Петра Порошенка – які з обуренням заявили, що спроба усунути Парубія з посади спікера - це все робота проросійських реваншистів.

Наші вороги марять реваншем і вони присутні і тут в залі. Вчора один з них заявив, що спробує нашкребти 150 підписів за відкликання Андрія Парубія з посади голови українського парламенту. … реальний задум полягає в тому, щоб за пів року до завершення повноважень відправити Верховну Раду на дострокові вибори", - заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

Він додав, що коаліція зробить все можливе, щоб вибори до парламенту відбулись в жовтні, як і передбачалось парламентом.

"Справді вчора в апарат Верховної Ради надійшла заява від депутата Писаренка про збір підписів про відкликання мене з посади. Я невідкладно дав доручення, як і всі попередні рази, щоб негайно видали підписні листи. Як тільки будуть зібрані необхідні підписи, я невідкладно поставлю це питання на голосування. З одним нюансом. Після того, як я як голова Верховної Ради поставлю підпис під законом про українську мов", - сказав у свою чергу Парубій.

Нагадаємо, у вівторок, 23 квітня, народний депутат України з групи "Відродження" Валерій Писаренко ініціював збір підписів під проектом постанови про відкликання з посади голови Верховної Ради Андрія Парубія.