Парубій підписав закон про імпічмент президента

12 червня 17:15

Тепер документ має підписати президент Володимир Зеленський.

 

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій підписав закон про тимчасові слідчі комісії, у якомі міститься положення про імпічмент президента. Про це Парубій повідомив у Twitter.

"Сьогодні підписав Закон України #1098 "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України" і передав його на підпис президенту України", - написав Парубій.

Як повідомлялося, 4 червня Верховна Рада не стала включати до порядку денного сесії президентський законопроект "Про особливу процедуру усунення президента України (імпічмент)", внесений Володимиром Зеленським минулого тижня. Новели законопроекту дублюють відповідні норми Конституції положення регламенту Верховної Ради.

У той же час, 6 червня Рада підтримала в цілому закон про тимчасові слідчі комісії, який регламентує їх дії в рамках процедури імпічменту і саму процедуру. Законопроект було зареєстровано групою народних депутатів ще в 2014 році, проте було прийнято в першому читанні лише у 2019.