Партнери України очікують демократичних виборів президента - Мінгареллі

29 березня 13:37

За виборами стежитимуть 48 довгострокових і 148 короткострокових спостерігачів ENEMO.

 

Глава представництва Європейського союзу в Україні Хьюг Мінгареллі розповів про те, що міжнародні партнери країни очікують демократичних виборів президента, і що спостерігачі зможуть зафіксувати всі можливі порушення в процесі голосування.

"Ми очікуємо, що будуть конкурентні вибори, і у нас немає причин вважати, що так не буде. Оскільки зараз, за ​​два дні до виборів ніхто не знає, хто переможе і яким буде результат. Це доказ того, що Україна демократична. Ми хотіли б, що ці вибори підтвердять і зміцнять демократичний характер України ", - сказав Мінгареллі на брифінгу короткострокових спостерігачів ENEMO в п'ятницю в Києві.

Він додав, що вже ввечері 21 квітня, коли намічений другий тур голосування, в країні буде президент, який представляє вибір більшості українців.

"Громадяни України заслуговують демократичних виборів", - додав дипломат.

У свою чергу посол Сполучених Штатів в Україні Марі Йованович зазначила, що місія спостерігачів ENEMO сприятиме процесу виборів.

"Неупереджені вибори не тільки забезпечують процес, але і є підтвердженням результатів, посиленням демократичних інститутів", - сказав дипломат.

Генеральний секретар ENEMO і глава місії ENEMO в Україні Златко Вуйович розповів, що за виборами по всій країні стежитимуть 48 довгострокових спостерігачів і 148 короткострокових.

Все, що потрібно знати про вибори в Україні в спецтемі ZN.UA Вибори-2019:

Вибори президента України відбудуться вже зовсім скоро, до 31 березня залишається трохи менше тижня. Свої кандидатури для участі у виборах висунули 39 кандидатів.