Партії, що пройдуть до Ради, отримають від держави компенсацію за витрати на агітацію

27 червня 15:13

У 2015 році депутати ухвалили закон про протидію та запобігання політичній корупції.

 

Кожній політсилі, яка пройде у Верховну Раду, будуть відшкодовані витрати на передвиборну агітацію в обсязі, який не перевищує суму виборчого фонду партії. Про це заявив на пресконференції аналітик громадської організації "Комітет виборців України" (КВУ) Денис Рибачок, повідомляють "Українські новини".

"8 жовтня 2015 року Верховна Рада прийняла закон про протидію та запобігання політичній корупції. Як раз цим законом були внесені зміни у виборче законодавство. Одна з ключових інновацій, яка раніше не застосовувалася в Україні – держава фактично заплатить за агітацію певних політичних партій", - розповів Рибачок.

За його словами, якщо в парламент пройдуть п'ять партій, які витратять по максимуму – по 360 мільйонів, то максимальний розмір загального виборчого фонду може становити близько 2 мільярдів гривень.

Згідно з новим опитуванням, яке проводив Український інститут соціальних досліджень ім. Яременка та центр "Соціальний моніторинг", на таку компенсацію можуть розраховувати партія "Слуга народу" (45,3%), "Опозиційна платформа - За життя" (12,1%), "Батьківщина" (8,8%), "Європейська солідарність" (8,4%), "Голос" (6,8%). До 5% прохідного бар'єру наближаються "Громадянська позиція" (4,5%) та "Сила і честь" (4,4%).