Партія "Слуга народу" готова люструвати Данилюка і Абромавічуса

14 липня 00:54

У партії зазначили, що винятків не буде ні для кого.

 

Партія "Слуга народу" готова люструвати членів своєї команди Айвараса Абромавічюса, Олександра Данилюка та Вадима Пристайка в разі розширення дії закону про люстрацію на ряд посад часів президентства Петра Порошенка. Про це повідомив керівник передвиборного штабу політичної сили Олександр Корнієнко в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Ну, тут ліс рубають - тріски летять"... Якщо ми приймемо загальний принцип, то я думаю, що наші учасники команди зрозуміють, що це командна історія. Треба буде цьому загальному принципу підкоритися", - сказав керівник штабу.

Він заперечує, що це буде "не по-людськи" щодо членів команди президента.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду законопроект, який розширює дію закону про люстрацію на ряд виборних посад і кандидатів на відповідні посади, включаючи президента, місцевих і народних депутатів України.

Закон "Про очищення влади" (люстрації) набув чинності восени 2014 року. У 2015 році народні депутати звернулися до КСУ з проханням перевірити закон на відповідність Конституції. Станом на квітень в Україні люструвати понад 900 чиновників.