Парламентський комітет вирішив доопрацювати законопроект про нацбезпеку

14 березня 18:24

До законопроекту внесуть редакційні правки, після чого 20 березня його в першому читанні розгляне Верховна Рада.

 

Комітет з питань національної безпеки і оборони схвалив президентський проект закону "Про національну безпеку України" (№8068), повідомив секретар комітету, народний депутат з БПП Іван Вінник.

"Сьогодні комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проект закону про національну безпеку за основу з редакційними правками комітету. 19 березня, в понеділок, ми зберемося комітетом, з метою затвердити редакційні зауваження до першого читання законопроекту", - сказав депутат.

За його словами, пропонується доповнити президентський законопроект деякими положеннями альтернативного законопроекту. Також пропонується чітко виписати загрози національній безпеці, уточнити суб'єктів та об'єктів національної безпеки.

"Очікуємо, що 20 березня, у наступний вівторок, проект закону буде слухатися у сесійній залі. Депутатам буде роздано текст поправок від комітету, тому у всіх буде можливість ознайомитися з тим, за що будемо голосувати", – додав Вінник.

За словами секретаря комітету, законопроект про національну безпеку має отримати максимальну підтримку народних депутатів, оскільки стосується розвитку сектору безпеки і оборони української держави.

"Ми готуємо редакційні правки, які дозволять знайти консенсусні рішення в сесійній залі. Ці рішення не знаходяться в площині пошуку 226 голосів, а будуть об'єднуючими для парламенту і зберуть при голосуванні до 300 голосів", – заявив Вінник.

Як повідомлялося, у лютому президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект "Про національну безпеку України". Згідно з пояснювальною запискою, метою проекту закону є визначення механізмів управління у сфері національної безпеки і оборони, нормування структури і складу сектору безпеки і оборони, системи управління, координації і взаємодії його органів, запровадження комплексного підходу до планування у сфері національної безпеки і оборони для забезпечення стабільного та ефективного демократичного цивільного контролю над органами і формуваннями сектору безпеки і оборони.