Парламент планує посилити соціальний захист українських військових

14 сiчня 19:36

Депутати ухвалили у першому читанні відповідний законопроєкт

 

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт № 2343 "Про внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей". За відповідний документ проголосували 340 парламентарів.

"Законопроєктом передбачено внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" з метою уточнення окремих питань реалізації прав та соціальних гарантій військовослужбовців, передбачених законодавством України", - йдеться у пояснювальній записці.

Так, документ передбачає врегулювання:

- питань, пов'язаних із наданням відпусток військовослужбовцям;

- уточнення окремих питань реалізації права військових на забезпечення житлом;

- приведення термінології закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" у відповідність до законів України "Про освіту", "Про вищу освіту" та інших законів України;

- уточнення джерел фінансового забезпечення заходів щодо реалізації прав та соціальних гарантій військових, передбачених законом "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

Вказано, що реалізація закону дозволить посилити соціальний захист військових та членів їхніх родин, а також створить сприятливі умови для вступу українців на військову службу.

Раніше Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроєкт щодо забезпечення права військовослужбовців Військово-Морських сил і Військово-Повітряних сил, Державної прикордонної служби та Нацгвардії на отримання статусу учасника бойових дій. Такі ж права забезпечили і співробітникам правоохоронних органів.