Париж знову заявив про поспіх у суді над Тимошенко

27 грудня 07:09

Ми дуже жалкуємо про рішення українського правосуддя відхилити апеляцію колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, яку у жовтні було засуджено до семи років в'язниці, за нібито зловживання владою під час підписання газових угод з Росією у січні 2009 року. Про це сказано у повідомленні французького зовнішньоекономічного відомства.

 

«Процедура, яка щойно закінчилася, як і перший суд, відбулася у поспіху та ігноруванні основних прав людини на захист.

На саміті ЄС-Україна 19 грудня, ЄС знову підтвердив свою прихильність до довгострокових зобов'язань з Україною. В обмін на це, як зазначив президент ван Ромпей, ми очікували від України поваги до європейських цінностей. Суд за апеляцією Ю.Тимошенко, як і процесуальні дії щодо інших діячів опозиції викликають у нас занепокоєння», йдеться у повідомленні.

Французи закликають Україну вжити негайних заходів щодо дотримання верховенства права і покласти кінець судовим розглядам без європейських стандартів.

Нагадаємо, вчора представник французького МЗС Бернар Валеро заявив, що «процедура розгляду апеляції, так як і процес у першій інстанції, проходила у поспіху і без дотримання елементарних прав на захист».