ПАРЄ не визнала Тимошенко корупціонеркою

03 червня 07:03

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що Парламентська асамблея Ради Європи не знайшла складу злочину в її діях.

 

За словами Ю.Тимошенко, в опублікованих висновках моніторингового комітету Ради Європи було проаналізовано порушені проти неї кримінальні справи. "У пункті 27 цих висновків вони написали, що у проаналізованих справах немає корупції", - заявила Ю.Тимошенко в ефірі телеканалу ТВі.

Вона також додала, що, згідно з висновками ПАРЄ, дії влади проти неї можуть свідчити про політичну помсту чи виборче правосуддя, яке є неприйнятним

На її думку, європейські чиновники, які заявляють про відсутність складу злочину в її діях, беруть на себе серйозну відповідальність і роблять подібні висновки тільки після ретельного аналізу матеріалів.

Нагадаємо, 15 грудня минулого року Генпрокуратура України порушила кримінальну справу проти Тимошенко за фактом нецільового використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу.

27 січня Генпрокуратура порушила проти Тимошенко справу за підозрою в тому, що вона, будучи прем'єром, використала не за призначенням 67 мільйонів гривень з державного бюджету, які було виділено під гарантію уряду на закупівлю і ввезення до країни 1 тисячі автомобілів Opel Combo в якості машин швидкої допомоги.

13 квітня Генпрокуратура пред'явила звинувачення Ю.Тимошенко у перевищенні посадових повноважень при складанні «газових» контрактів у 2009 році.

У ГПУ допускають можливість порушення ще однієї кримінальної справи стосовно екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко у зв'язку із закупівлею вакцин під час епідемії грипу в Україні у листопаді 2009 року.