Опозиція вимагатиме звіту Азарова про плани здачі Росії національних інтересів

28 жовтня 11:44

Опозиція має намір вимагати від Верховної Ради України заслухати звіт прем'єр-міністра Миколи Азарова щодо переговорів з Росією щодо газової угоди.

 

Про це заявив у п'ятницю, 28 жовтня, після засідання Комітету опору диктатурі народний депутат від НУНС Анатолій Гриценко.

За його словами, в опозиції є побоювання «серйозної здачі інтересів України».

«Ми будемо вимагати в понеділок на погоджувальній раді звіту або як мінімум інформації від прем'єр-міністра Азарова, що вкотре хочуть здати Росії», - сказав А. Гриценко.

«Він (Азаров - ред.) оголошує, що є новий всеосяжний пакет (компромісних пропозицій щодо газової угоди з Росією - ред.). Якщо вони вирішили Тимошенко (екс-прем'єра Юлію Тимошенко - ред.) посадити на 7 років і визнали, що було порушення закону, то тепер вони заявляють, що жодного Стокгольмського суду не буде. Значить, здача чергового газового питання буде в новому пакеті», - підкреслив А. Гриценко.

«Що це буде? Консорціум? Чи це буде Митний союз, або технічні стандарти Митного союзу, або по Севастополю щось здадуть - переозброєння або нову техніку?»- додав депутат.

Нагадаємо, що раніше М. Азаров заявляв, що Україна готова піти на компроміси в переговорах з Російською Федерацією про перегляд ціни на газ.

«І коли ми про це оголосимо, з'являться різні голоси: хтось буде нас звинувачувати, хтось буде аплодувати. Але я думаю, що наша домовленість буде відповідати довгостроковим інтересам нашої країни. Залишилось чекати зовсім недовго», - сказав М. Азаров 21 жовтня.