Опозиція не підтримає реформи Януковича

01 лютого 09:46

Опозиція не буде об'єднуватися навколо реформ, ініційованих президентом України Віктором Януковичем, заявляє заступник лідера фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Соболєв.

 

"Сьогодні кожен почув, що і президент, і спікер (голова Верховної Ради Володимир Литвин) закликали об'єднатися заради одного - пролонгувати термін повноважень цього парламенту, щоб прийняти антинародне рішення про пенсійну реформу, про реформу трудового законодавства, про мовну реформу, про реформу освітніх програм . Тому я думаю, що навколо цього ані нація, ані країна ніколи не об'єднаються", - сказав журналістам у вівторок, 1 лютого, Соболєв, коментуючи виступ Януковича і Литвина під час відкриття чергової сесії парламенту.

"А теза Литвина про те, що нам потрібен круглий стіл, підтверджена і у виступі президента... мені здається, мені потрібно було б встановити місце, де краще проводити цей круглий стіл - на Лук'янівці або в якомусь СІЗО. Тільки у таких умовах ця влада може спілкуватися з опозицією", - сказав Соболєв.

"Ми на таке спілкування не підемо", - заявив депутат.

При цьому С.Соболєв спрогнозував, що на засідання парламенті у вівторок буде винесено питання щодо пролонгації термінів повноважень нинішньої Верховної Ради і президента В.Януковича.

"І ми побачимо: чи буде момент істини. Хто залишається в опозиції, а хто думає і надалі служити цій антинародній владі", - сказав він.

При цьому Соболєв відзначив, що опозиція має намір продовжувати свою діяльність у парламенті, вносячи альтернативні законопроекти і проекти рішень, і має намір відстоювати свою позицію і позицію українського народу.

Як повідомлялося, раніше сьогодні відкрилася чергова сесія парламенту. Виступаючи на відкритті, президент, зокрема, звернувся до політичних сил, які не поділяють курс реформ діючої влади, з проханням "не заважати".

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»