Онищенко висловив готовність "подарувати" державі конфісковані з рахунків в "Ощадбанку" гроші

09 листопада 19:28

Побіжний депутат стверджує, що не має відносини до засобів компанії Quickpace Limited, яку він, за даними НАБУ, купив у Арбузова.

 

Народний депутат Олександр Онищенко, який ховається від українських слідчих органів за кордоном, заявив про готовність розлучитися з конфіскованими коштами компанії Quickpace Limited, якщо національне антикорупційне бюро доведе, що ці гроші належать йому.

"Якщо це мої гроші, то я їх дарую державі і НАБУ без рішення суду. І нехай опублікують документи, що вони мої", - заявив Онищенко в коментарі "Українській правді" у четвер, 9 листопада.

У свою чергу, співрозмовник видання в НАБУ іронічно відреагував на заяву депутата-втікача, назвавши його "дуже щедрою людиною".

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро повідомило про зникнення з рахунків ПАТ "Ощадбанк" близько 156,8 млн доларів США і 218,1 тис. грн, що належали компанії Quickpace Limited, пов'язаній з депутатом Олександром Онищенком, і були заарештовані за рішенням суду на рахунках у ПАТ "Ощадбанк" у рамках розслідування так званої "газової справи". За даними НАБУ 17 жовтня 2017 року гроші зникли з рахунків у ПАТ "Державний ощадний банк України".

У свою чергу, колишній народний депутат Олександр Онищенко стверджує, що не має відношення до заарештованим засобів. За даними НАБУ, Онищенко купив Quickpace Limited у Сергія Арбузова.

В "Ощадбанку" та Генпрокуратурі підтвердили, що кошти Quickpace Limited були переведені на рахунки Держказначейства згідно з судовим рішенням про спецконфіскацію так званих "грошей Януковича".

У НАБУ назвали незаконними дії Генпрокуратури, так як за її клопотанням Краматорський суд виніс рішення про арешт та конфіскацію коштів, вже заарештованих у рамках "газової справи".