Онищенко передав росіянам "компромат" на Порошенка

02 грудня 20:11

Побіжний депутат дав інтерв'ю російському телеканалу "Росія 1".

 

Народний депутат Олександр Онищенко, який переховується від українського правосуддя в Лондоні, передав російській владі записи, нібито зроблені ним під час розмов із президентом Петром Порошенком.

"Онищенко дав інтерв'ю російському федеральному каналу "Вести". Свої "плівки" він також передає росіянам. Саме цим він дискредитував інформацію, якою володіє", – повідомила журналіст "5 каналу" Тетяна Даниленко на своїй сторінці у Facebook увечері в п'ятницю, 2 грудня.

В ефірі російського пропагандистського телеканалу "Росія 1" Онищенко заявив, що президент Порошенко нібито здійснював підкуп депутатів для прийняття Верховною Радою необхідних рішень.

"Гроші Порошенко передавав у Адміністрації президента, безпосередньо цим займався начальник його охорони. Йому тільки приносили звіти: скільки депутатів, які голосування, потім в кімнаті начальника охорони передавали ці сумки. Багато було рішень: призначення генпрокурора, зняття генпрокурора, призначення нового генпрокурора, зняття неугодного керівника СБУ Валентина Наливайченка, судова реформа", – стверджує розшукуваний за підозрою у скоєнні економічних злочинів Онищенко.

Читайте також: Прокуратура затримала шахрая з $ 1 млн. хабара для Холодницького за закриття справи Онищенка

Нагадаємо, 1 грудня СБУ повідомила про початок розслідування за фактом вчинення народним депутатом Олександром Онищенком державної зради.

Цього ж дня Онищенко заявив про передачу США матеріалів, що компрометують президента України Петра Порошенка і його оточення. За інформацією "Української правди", протягом року Онищенко записував свої бесіди з президентом України на наручний годинник із диктофоном. Пізніше Онищенко також надіслав ЗМІ копію своєї американської візи.

Член парламентської групи "Воля народу" Олександр Онищенко встиг покинути територію країни ще до того, як питання про позбавлення його недоторканності було винесено у сесійну залу. У даний момент підозрюваний у створенні схем розкрадання газу ПАТ "Укргазвидобування" і нанесенні державі до 3 млрд гривень збитків депутат проживає в Лондоні.

Детальніше про роботу НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а також про справу Онищенка читайте інтерв'ю з головою САП Назаром Холодницьким у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".