Очищення від ситуативних попутників: у Порошенка відреагували на перехід Райніна до Медведчука

27 листопада 20:33

Перебуваючи в опозиції, Геращенко нагадала, що в основі партії повинні бути цінності, а не приналежність до влади.

 

Співголова парламентської фракції партії "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко констатувала, що, перебуваючи в опозиції, політсила втрачає "ситуативних попутників" і людей, для яких важлива близькість до влади. Колишній віце-спікерка висловила впевненість, що очищення від ненадійних членів робить партію сильнішою.

"Опозиція – гарний час втратити ідеологічних чи ситуативних попутників, людей у футлярі. Я завжди була за те, партія має будуватися на ідеології. А не на приналежності до влади. Можливо, саме тому я особисто приєдналася до партії вже в опозиції, коли там залишилися тільки ідеологічні бійці. Очищення робить команду сильнішою", - написала Геращенко на своїй сторінці у Facebook у середу, 27 листопада.

Це заяву Вона зробила на тлі повідомлення про обрання Ігоря Райніна, колишнього глави президентської адміністрації Петра Порошенка, головою відділення проросійської "Опозиційної платформи – За життя" в Харківській області. Під час представлення нового керівника обласного осередку один з лідерів партії Юрій Бойко заявив, що Райнин був змушений приховувати своїм симпатії до партії Віктора Медведчука, працюючи в АП Порошенко.

"Він кілька разів поривався звідти піти, звільнитися, а ми його вмовляли залишитися. (Він)... єдиний у тій групі галичан, який відстоював інтереси Сходу України", – заявив Бойко.

Ігор Райнін з листопада 2014 року до лютого 2015-го обіймав посаду заступника глави Адміністрації президента. З лютого 2015-го - очолював Харківську обласну державну адміністрацію. Главою Адміністрації президента Райніна було призначено 29 серпня 2016 року. У травні цього року Петро Порошенко звільнив Райніна з посади глави президентської адміністрації на підставі його заяви.