Очільник міністерства юстиції Австрії погодив екстрадицію Фірташа до США

16 липня 13:19

Рішення ухвалили після консультацій з австрійським МЗС.

 

Міністр юстиції Австрії Клеменс Яблонер погодив екстрадицію бізнесмена Дмитра Фірташа до Сполучених Штатів. Рішення ухвалили після консультацій з австрійським МЗС з урахуванням інтересів та міжнародних правових зобов'язань.

Як повідомляє DW, питання екстрадиційного арешту і подальшого доправлення Фірташа до США вирішує Земельний суд Відня. Однак олігарх поки залишиться в Австрії, його захист клопоче про відновлення судового розгляду справи про екстрадицію. Видачу Фірташа відтерміновано, поки суд не ухвалить рішення щодо клопотання.

25 червня Верховний суд Австрії прийняв рішення екстрадувати українського бізнесмена Дмитра Фірташа до США. Остаточне рішення мав ухвалити міністр юстиції Австрії.

Фірташа затримали в Австрії у 2014 році на запит США, але випустили під заставу у 125 мільйонів євро. У США Фірташу загрожує до 50 років ув'язнення і конфіскація всіх активів. Його звинувачують у спробі за допомогою хабарів на загальну суму 18,5 млн доларів отримати дозволи на видобуток титану в Індії, а також у використанні американських рахунків і серверів для трансферу хабара індійським чиновникам.