Обговоривши зустріч у "нормандському форматі", глави МЗС визнали, що проводити її рано

13 сiчня 01:11

В заяві глав МЗС йдеться, що потрібно попередньо досягти прогресу у здійсненні мінських домовленостей

 

Глави МЗС України, Росії, Німеччини та Франції визнали, що зустріч президентів в Астані проводити рано. Про це йдеться в офіційній заяві для преси Павла Клімкіна (Україна), Франка-Вальтера Штайнмайера (Німеччина), Лорана Фабіуса (Франція) та Сергія Лаврова (Росія).

"Міністри закликали контактну групу зустрітися в найближчі дні для досягнення прогресу у здійсненні мінських домовленостей, включаючи створення актуальних умов для ефективного припинення вогню, угоду за умовами доставки гуманітарної допомоги та продовження звільнення військовополонених. Це допоможе прокласти шлях для підготовки успішного саміту в Астані. Міністри погодилися, що для цього повинна бути проведена подальша робота", - сказано в повідомленні.

Міністри підтвердили, що основою вирішення конфлікту є мінські домовленості, які повинні бути здійснені всіма сторонами у всій повноті. Вони також повторили необхідність повної поваги до встановленого режиму тиші.

Голова комітету Європейського парламенту з питань закордонних справ Ельмар Брок 12 січня в Страсбурзі повідомив, що зустріч у "нормадском форматі" лідерів України, РФ, Німеччини та Франції не відбудеться в Астані 15 січня і переноситься "на кілька тижнів".