Новий посол Вірменії почав каденцію в Україні

12 лютого 01:55

Посол Вірменії Тигран Сейранян почав дипмісію в Україні.

 

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар прийняв копії вірчих грамот від новопризначеного посла Вірменії в Україні Тиграна Сейраняна. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

"У ході зустрічі сторони обговорили актуальні питання українсько-вірменських відносин, зокрема, напрямки співпраці в торговельно-економічній та культурно-гуманітарній сферах, взаємодії на міжпарламентському рівні. Відбувся обмін думками щодо позицій двох держав у рамках міжнародних організацій", - йдеться в повідомленні.

Посла Вірменії окремо поінформували про триваючу російську агресію проти України та її наслідки для європейської безпеки.

Зазначимо, британський журнал The Economist назвав Вірменію країною року.

Як повідомлялося, 9 грудня у Вірменії відбулися перші в історії країни позачергові парламентські вибори. Вони також стали першими загальними виборами після того, як Саргсян, який був президентом Вірменії протягом десяти років, подав у відставку з поста прем'єр-міністра через кілька днів після призначення на тлі масштабних вуличних протестів.

Детальніше про результати дострокових парламентських виборах у Вірменії читайте у статті Олексія Коваля "Парламент на трьох" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".