Нові члени уряду виступили на конференції YES

14 вересня 16:16

Федоров, Милованов, Новосад та Бородянський взяли участь у дискусії "Уряд для Щастя?".

 

Нові члени Кабінету міністрів взяли участь у дискусії "Уряд для Щастя?" у рамках 16-ї Щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) "Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі", яка проходить цими днями у Києві. Як повідомляється на Урядовому порталі, віце-прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров переконаний, що зараз у Кабміні працює "команда щастя".

"Щастя в нашій роботі – це чіткі цілі, енергія щоб їх досягти та підтримка команди. Тоді все вийде", - заявив Федоров.

Своєю чергою, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов поділився баченням поняття щастя з погляду економіки – "високі доходи і гідні пенсії, інновації, відкриті ринки і доступ до капіталів, конкуренція".

Міністерка освіти і науки Ганна Новосад заявила про те, що щасливими будуть особистості, які зможуть бути творчими. На її думку, якісна освіта дозволить зробити дітей творчими.

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський стверджує, що уряд створить можливості, щоб люди в Україні були щасливими.

Окрім цього, під час виступу нові міністри говорили про нинішній стан справ у країні. Зокрема, Федоров зазначив, що упровадження зв'язку стандарту 5G в Україні зараз нереалістичне й недоцільне, спочатку треба завершити впровадження 3G і 4G найближчими кількома роками та забезпечити протягом трьох років інтернетом усю соціальну інфраструктуру та всі населені пункти.

Зі свого боку, міністерка освіти і науки Новосад зазначила, що українська школа перейняла радянські негативи й відносини в школі засновані найчастіше на страху. Вона наголосила на необхідності дати дітям можливість самим обирати предмети, а також запитувати їхню думку щодо прослуханих предметів. Україна повинна продовжувати розпочату реформу освіти, додала Новосад.

У четвер, 12 вересня, в Мистецькому Арсеналі почалася 16-а щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES). Тема форуму - "Щастя зараз". DT.UA є інформаційним медіа-партнером 16-й Щорічної зустрічі YES.

Детальніше про нові кадри у Кабміні читайте в матеріалі "Уряд на виріст" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".