Нова Рада збереться на перше засідання 29 серпня

09 серпня 15:07

Також майбутні депутати оперативно створили дві групи.

 

Перше засідання Верховної Ради дев'ятого скликання відбудеться 29 серпня, у четвер. Таке рішення прийняла підготовча депутатська група, яка сьогодні погодила дату першого засідання парламенту нового скликання

"Наша політична сила пропонує провести перше засідання Верховної Ради 9-го скликання 29 серпня", - заявив очільник групи, обраний від партії "Слуга народу" Дмитро Разумков.

Він поставив цю пропозицію на голосування, і більшість членів групи підтримала його.

Також підготовча група створила дві підгрупи. Одна підгрупа, за словами майбутнього народного депутата від партії "Слуга народу" Дмитра Разумкова, буде займатися організаційними питаннями, а друга - підготовкою першого пленарного засідання і питаннями розподілу функцій майбутніх парламентських комітетів.

Він додав, мажоритарники і "Голос" будуть представлені в кожній підгрупі, а рішення підготовчої групи будуть прийматися на загальних зборах.

Читайте також: Кандидат від опозиції може зайняти крісло віце-спікера Ради — Разумков

Зазначимо, що раныше представник президента України у Кабінеті міністрів Андрій Герус заявляв, що Верховна Рада IX скликання проведе перше засідання у вівторок, 3 вересня.

3 серпня Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати позачергових парламентських виборів в багатомандатному виборчому окрузі. Голова Центрвиборчкому Тетяна Сліпачук повідомила про те, що партія "Слуга народу" за списками отримує 124 мандата, "Опозиційна платформа - За життя" - 37, "Батьківщина" - 24, "Європейська солідарність" - 23, "Голос" - 17 мандатів. Інші партії не подолали 5% прохідний бар'єр.

7 серпня офіційна газета Кабінету міністрів "Урядовий кур'єр" опублікувала перелік обраних депутатів.