Німецьким журналістам на саміті замість промови Януковича показують фільм про війну проти фашистів

19 грудня 13:03

У програмі Першого національного телеканалу вказана трансляція вступного слова Віктора Януковича на відкритті саміту Україна - ЄС. Замість неї українським та іноземним журналістам показують радянський фільм про Велику Вітчизняну війну.

 

О 13.00, згідно з програмою мовлення Першого національного телеканалу, мала початися трансляція вступної промови президента України Віктора Януковича з відкриття саміту Україна-ЄС у Києві.

Однак у зв'язку з затримкою і збоями в порядку денному саміту телеканал транслює радянський фільм про Велику Вітчизняну війну - фільм розповідає про найбільш драматичні події війни, коли влітку 1941 року Червона армія зазнавала нищівних поразок на всіх фронтах і потрапляла у полон цілими частинами.

Трансляцію каналу дивляться присутні у залі Адміністрації президента журналісти, як українські, так і міжнародні, у тому числі з Австрії та Німеччини.

На сайті Першого національного не вказано назву фільму, тому що його, судячи з усього, не планували показувати і керівництво не було готове до затримки у роботі саміту.

Прес-служба досі не повідомляла журналістам, коли точно розпочнеться трансляція пленарного засідання саміту.

Нагадаємо, згідно з порядком проведення саміту Україна-ЄС, пряма трансляція саміту мала розпочатися сьогодні о 12.40 на Першому національному телеканалі. Проте призначена на цей час трансляція не розпочалася.

За словами представника адміністрації президента України, президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу і президент Ради Європейського Союзу Герман ан Ромпей вже прибули до України для участі в саміті.