Німеччина закликає створити берегову охорону Євросоюзу

17 лютого 04:07

Голова профспілки німецької поліції Райнер Вендт закликає Євросоюз створити власну берегову охорону, щоб зупинити потік біженців з Північної Африки.

 

Згідно з повідомленнями німецької преси, Вендт запропонував зробити новий підрозділ чисельністю в 2500 прикордонників. Вендт заявив, що «зі скиненням диктаторів у північній частині Африки приплив біженців до Європи різко зросте», і цей потік можна буде припинити лише в тому випадку, якщо Європа перетвориться на «неприступну фортецю».Вендт вважає, що європейське агентство Frontex, яке координує співпрацю між країнами ЄС у сфері охорони кордонів, має бути перетворено в європейську берегову охорону з військами швидкого реагування.У свою чергу, міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр відкинув висунуті по відношенню до Німеччини вимоги про те, щоб країна збільшила свою долю в прийомі біженців з Тунісу.«Ми не можемо вирішити проблеми всього світу», - заявив де Мезьєр У той же час, глава МЗС ФРН Гідо Вестервелле висловив думку, що слід зосередитися на поліпшенні умов життя на батьківщині мігрантів. «У Тунісі перемогла мирна революція. Однак люди повинні швидко побачити плоди свободи і скористатися ними», - заявив він.

Також свою позицію висловив і міністр з питань економічного співробітництва і розвитку ФРН Дірк Нібель. Він закликав німецькі підприємства збільшувати інвестиції в країнах Північної Африки й тим самим сприяти побудові демократії у цьому регіоні.

За матеріалами Deutsche Welle