Необхідно різко посилити комплектність, боєздатність та професіоналізм армії — Бутусов

14 жовтня 08:13

Мінськ-1 і Мінськ-2 провалилися, тому що українське керівництво визнавало нездатність до опору.

 

Слабка армія не може бути гарантом миру під час агресії. Забезпечити мир може тільки різке посилення комплектності, боєздатності та професіоналізму військ. Для цього необхідне рішення Верховного головнокомандувача, щоб пріоритетом стала армія в Донбасі, щоб ресурси та люди були зосереджені на цьому завданні.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Юрій Бутусов. На його думку, якість забезпечення перемир'я, кількість бойових і не бойових втрат прямо залежать від якості військ, їхньої тактики, забезпечення та бойової ефективності.

"Це і страховка на випадок будь-яких сценаріїв. Тільки забезпечення якісної переваги над противником та зростання втрат окупаційних військ підштовхнуть росіян до мирних переговорів. Мінськ-1 і Мінськ-2 провалилися, тому що українське керівництво визнавало нездатність до опору. Це не працює", - підкреслює експерт.

Докладніше про необхідність нарощування відсічі агресору читайте в статті Юрія Бутусова "Війна Зеленського: чи можна зупинити Путіна розведенням?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".