"Не Петро інкогніто": Зеленський повідомив деталі своєї поїздки в Оман

20 травня 13:38

"Я маю право полетіти не інкогніто, а по квитку, в якому написано не "Петро інкогніто", а "Володимир Зеленський", - прокоментував поїздку президент.

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що полетів в Оман до сім'ї і для проведення низки приватних зустрічей. За словами глави держави, у нього був великий план зустрічей на державному рівні на сході в різних країнах. Про це Зеленський заявив під час прес-конференції за підсумками першого року президентсва в середу, 20 травня.

"Це була моя приватна поїздка. ... У мене є сім'я, жива сім'я, живі діти, які полетіли в Оман просто на відпочинок. У них є можливість і всі права на це. У цьому немає ніякої таємниці", - зазначив глава держави.

Наголошується, що президент полетів в Оман за свій рахунок не ховаючись.

"Моя сім'я сплатила готель. Я маю право полетіти не інкогніто, а по квитку , в якому написано не "Петро інкогніто", а "Володимир Зеленський".. Я не повинен говорити про свою приватну поїздку", - підкреслив Зеленський.

За його словами, він пробув в Омані три доби, а потім повернувся в Україну через трагедію в Ірані, пов'язану з падінням українського "Боїнга".

Читайте також: Пресконференція Зеленського: онлайн-відеотрансляція

Нагадаємо, в лютому "Схеми" оприлюднили розслідування "Оманлива відпустка", присвячене візиту президента Володимира Зеленського до Оману на початку року. Журналісти з'ясували, що під час перебування Зеленського в цій країні туди прилітав секретар Ради безпеки РФ, колишній директор ФСБ Микола Патрушев. До того ж, президент України повернувся до Києва на тому ж літаку, на якому Патрушев летів з Москви до Оману.

Офіс президента повідомив про намір судитися зі "Схемами" і домагатися спростування інформації про зустріч Зеленського з Патругшевим. Хоча автори матеріалу цього не стверджували.

Незадовго до свого звільнення з посади керівника Офісу президента Андрій Богдан повідомив журналістам, що візит Зеленського до Оману був приватним і не оплачувався з бюджету.

Перед цим на Банковій стверджували, що президент вирушив до Оману для "проведення зустрічей на вищому рівні". Зеленського супроводжував його помічник Андрій Єрмак, коттрий згодом змінив Богдана на посаді голови ОП.

Візит глави держави до Оману не анонсувався його пресслужбою. На Банковій підтвердили, що Зеленський знаходиться за кордоном після публікації його фотографій, зроблених в п'ятизірковому готелі Al Bustan Palace Ritz-Carlton Hotel.