НАЗК внесло приписи Гриневич через керівників навчальних закладів

08 листопада 12:40

Приписи стосуються ректора Одеської національної академії харчових технологій та директора Краматорського вищого професійного училища.

 

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло два приписи про порушення вимог законодавства міністру освіти і науки Лілії Гриневич, повідомляє прес-служба відомства.

Наголошується, що внесено приписи щодо ректора Одеської національної академії харчових технологій Богдана Єгорова та директора Краматорського вищого професійного училища Михайла Куприкова.

НАЗК встановило, що Єгоров, перебуваючи на посаді ректора Одеської національної академії харчових технологій, має невпорядкований потенційний конфлікт інтересів через перебування у його підпорядкуванні близьких йому осіб, в розумінні положень абзацу четвертого ч. 1 ст. 1 закону "Про запобігання корупції".

У свою чергу Купріков і керівництво департаменту освіти Донецької області не вжили заходів щодо врегулювання потенційного конфлікту інтересів, чим порушили вимоги статті 28 закону "Про запобігання корупції".

"У Куприкова є приватний інтерес, обумовлений сімейними відносинами з рідною дочкою, що є ознаками потенційного конфлікту інтересів, який має постійний характер", - сказано в повідомленні.

Наголошується, що зазначені обставини можуть вплинути на об'єктивність або неупередженість прийняття посадовими особами рішень чи вчинення або не вчинення дій під час виконання відповідних службових повноважень.

НАЗК вимагає усунути порушення законодавства, провести службове розслідування з метою виявлення причин та умов, що призвели до вчинення правопорушення, пов'язаного з корупцією, та розглянути питання про притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Нагадаємо, що в серпні Національні збори Франції прийняли закон, який забороняє депутатам брати до себе на роботу родичів. Президент Франції Еммануель Макрон висловив сподівання, що ці зміни допоможуть подолати "кумівство" і відновити віру людей у політику.