НАЗК внесло припис Кличку через гендиректора "Київзеленбуду" Наконечного

24 жовтня 12:07

Михайло Наконечний порушив вимоги частини першої статті 36 закону "Про запобігання корупції", заявили в НАЗК.

 

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) прийняло рішення про внесення припису про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, а також інших порушень закону меру Києва Віталію Кличку, повідомляє прес-служба відомства.

Наголошується, що внесено припис щодо гендиректора Київського комунального об'єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста "Київзеленбуд" Михайла Наконечного.

Встановлено, що Наконечний, будучи посадовою особою юридичної особи публічного права, порушив вимоги частини першої статті 36 закону "Про запобігання корупції", а саме - не передав належні йому підприємства та корпоративні права компанії "Київська свічкова фабрика" в управління іншій особі, йдеться в повідомленні.

У НАЗК відзначили, що призначений на посаду 31 серпня 2016 року чиновник повинен був протягом 30 днів після призначення передати підприємства і права, однак не зробив цього і скоїв правопорушення, пов'язане з корупцією.

"З метою усунення виявлених порушень Національне агентство з питань запобігання корупції вимагає провести щодо Михайла Наконечного службове розслідування та розглянути питання про притягнення його до відповідальності", - сказано в повідомленні.

У НАЗК нагадали, що це розпорядження є обов'язковим до виконання. За його невиконання керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис міністру молоді та спорту України Ігорю Жданову. В ході перевірки в Міністерстві співробітники антикорупційного відомства виявили низку порушень закону "Про запобігання корупції".