НАЗК виявило порушення в деклараціях Кононенка і Філатова

29 липня 22:51

Сума недостовірних відомостей перевищує 250 прожиткових мінімумів.

 

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки недостовірної інформації в деклараціях депутата від БПП Ігоря Кононенка і мера Дніпра Бориса Філатова.

Зокрема, за даними НАЗК, Кононенко в декларації за 2015 рік вказав недостовірні відомості про кількість та номінальну вартість акцій 3 акціонерних товариств, зареєстрованих на території України, та 2 іноземних компаній, які належали йому на праві власності.

Також соратник експрезидента Порошенка не задекларував отриманий дохід члена сім'ї - невістки. Загальна сума недостовірних відомостей у декларації народного депутата за 2015 рік становить майже 7,6 млн грн, - йдеться в повідомленні.

Мер Дніпра в свою чергу не вказав у декларації за 2016 і 2017 роки земельну ділянку, мотоцикл і судно, а також будинок дружини.

"Загальна сума недостовірних відомостей у деклараціях за 2016 і 2017 роки становить понад 485 тис. грн і 519 тис. грн відповідно ", - уточнили в НАПК.

У відомстві нагадали, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів (Філатов і Кононенко перевищили цю суму) встановлена статтею 366 - 1 Кримінального кодексу. Вона передбачає штраф, громадські роботи або позбавленням волі на строк до двох років.

Раніше рух "ЧЕСНО" вивчив декларації президента Володимира Зеленського за кілька років.