НАЗК направило до суду протокол стосовно депутата Микитася

22 березня 10:49

Депутат від групи "Воля народу" не подав відомості про отримання спадщини.

 

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду протокол про адміністративне правопорушення, скоєне народним депутатом (група "Воля народу") Максимом Микитасем, повідомляє прес-центр відомства.

Встановлено, що Микитась не подав відомості про суттєві зміни в майновому стані у зв'язку з отриманням спадщини. Так, депутат отримав дві земельні ділянки в Києві, житловий будинок, автомобіль Mercedes-Benz і цінні папери. Загальна вартість спадкового майна складає 35,77 млн гривень.

У НАЗК нагадали, що суб'єкт декларування зобов'язаний протягом 10 днів з моменту отримання ним доходу на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, подати повідомлення про зміни в майновому стані.

Відповідальність за дане правопорушення передбачене ч. 2 ст. 172-6 Кодексу про адміністративні правопорушення та тягне за собою штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нацагентство зазначає, що складання протоколу та передача його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення в судовому порядку.

У січні в НАЗК повідомили про те, що проведуть повну перевірку декларацій за 2015-2016 роки народних депутатів Віталія Хомутинніка, Віктора Чумака, Максима Микитася та ще семи посадових осіб.