Народні депутати підвищили собі зарплату заднім числом

07 грудня 18:59

Базова зарплата депутата складе 17,6 тис. грн. Крім того, будуть виплачуватися міністерські надбавки.

 

Верховна Рада схвалила постанову про встановлення зарплати народних депутатів на рівні міністрів. Постанова №7172 підтримав 235 народних депутатів.

Постанова набирає чинності з дня її прийняття та застосовується з 1 жовтня 2017 року.

"Встановити розмір посадових окладів народних депутатів України на рівні посадових окладів членів Кабінету міністрів України, виходячи з розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року", - йдеться в документі.

У постанові передбачено, що народним депутатам виплачуються надбавки до посадового окладу в розмірі, встановленому для членів Кабміну.

Загальний місячний фонд для оплати праці помічників-консультантів народного депутата України встановлено в розмірі 25 прожиткових мінімумів.

Посадові оклади народних депутатів України визначаються у прожиткових мінімумах, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року, у таких розмірах: голова Верховної Ради - 12,0; перший заступник голови Верховної Ради - 11,5; заступник голови Верховної Ради - 11,0; голова комітету Верховної Ради, Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації, керівник депутатської фракції (депутатської групи) у Верховній Раді - 10,5; перший заступник, заступник голови комітету Верховної Ради, Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації, секретар комітету Верховної Ради, Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації, заступник керівника депутатської фракції (депутатської групи), голова підкомітету комітету - 10,3; член комітету - 10,0.

З 1 грудня 2017 року прожитковий мінімум для працездатних осіб виріс на 78 грн - до 1 762 грн.