НАЗК перевіряє е-декларації 225 високопосадовців

24 липня 19:10

Члени НАЗК продовжують звинувачувати один одного. У результаті робота йде повільно і нерезультативно.

 

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) проводить перевірку 225 електронних декларацій про майно та доходи високопоставлених чиновників, повідомила глава відомства Наталія Корчак.

"Перші 22 проекти рішень про результати перевірки топ-чиновників оприлюднені на нашому сайті, з ними можна ознайомитися", - сказала Корчак в інтерв'ю "Юридичному віснику України".

При цьому, за її словами, проекти рішень, які запропонував відповідний департамент і його координатор, заступник голови НАЗК Руслан Радецький, виявилися юридично необґрунтованими, "особливо щодо судового оскарження, загального характеру, без конкретизації пояснень і мотивації, тому ці рішення про результати не прийняті".

"Тепер робоча група вже напрацювала "модельне" рішення, яке надасть результатами перевірки чіткої форми, чого, на жаль, зараз немає", - додала Корчак.

Нагадаємо, що 20 липня Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) затвердило результати повної перевірки електронних декларацій дев'яти членів уряду за 2015 рік. Уповноважені особи НАЗК встановили, що підстави для залучення вищеназваних суб'єктів декларування до адміністративної або кримінальної відповідальності відсутні.

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі закликав Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) прискорити процес перевірки електронних декларацій доходів і активів політиків і чиновників.