Напередодні виборів команда Зеленського регулярно зустрічалася в новобудові біля Маріїнського парку

26 квiтня 09:18

Учасники зустрічей запевняють, що просто намагались уникнути прослуховування.

 

Команда Володимира Зеленського неофіційно проводила зустрічі у будинку біля Маріїнського парку через побоювання "прослуховувань". Зокрема знімальна група "Схем" зафіксувала 16 квітня кількох представників команди Володимира Зеленського, які зібралися не в офіційному штабі, а в одній із квартир у будинку на Грушевського.

Колишній міністр фінансів, а тепер член команди Зеленського Олександр Данилюк, який відповідає за економіку та фінанси, спочатку відповів, що це – "його особисте питання". Та згодом повідомив, що команда зібралась у будинку біля Маріїнського парку, щоб їхні розмови "ніхто не прослухав".

Голова Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг Андрій Герус неохоче, але підтвердив журналістам факт самої зустрічі та назвав приблизну кількість її учасників: "може чоловік 20". Крім того, він зазначив, що на зустрічі був присутній і юрист команди Зеленського та особистий адвокат Ігоря Коломойського Андрій Богдан.

"Він був там… Обговорили основні ідеї. У мене є питання, якими я займаюсь", – повідомив Герус, який у команді відповідає за напрямки енергетики, житлово-комунальних послуг та антимонопольне регулювання.

Колишній корпоративний секретар націоналізованого "Приватбанку" Вікторія Страхова, яка у команді Зеленського відповідає за банківську діяльність, не уточнила, у чиїй саме квартирі Зеленський зібрав команду: "Така пропозиція була одного з членів команди, вирішили зустрітись тут. Ми просто команда однодумців, яка хоче проговорити певні питання".

Ще двоє учасників тієї зустрічі – Сергій Бабак та Ірина Венедіктова – за їхніми словами, прийшли в Маріїнський парк, щоб втамувати спрагу: "Ми каву хотіли піти попити". Водночас Сергій Бабак в команді Зеленського опікується питаннями освіти, а Ірина Венедіктова – екс-кандидатка до Верховного суду, тепер – радниця з правових питань.

Інший член команди Володимира Зеленського, що спеціалізується на судовій та правоохоронній реформі, експерт Українського інституту майбутнього Денис Монастирський взагалі заперечив будь-яку зустріч.А екс-заступник міністра юстиції Руслан Рябошапка, який у команді Зеленського відповідає за антикорупційну політику, у свою чергу, взагалі відмовився будь-що говорити про зустріч.

Раніше цей будинок на Грушевського через скандальне будівництво отримав прізвисько – "будинок-монстр". Як зазначають "Схеми", у ньому, серед інших, розташована і квартира Тімура Міндіча – бізнес-партнера самого Зеленського по "Кварталу 95" і соратника олігарха Ігоря Коломойського. А ще, за даними проекту "Бігус.інфо", там є і квартира самого Володимира Зеленського, записана на одну із його компаній.

Як пише заступник головного редактора DT.UA Сергій Рахманін, команда Володимира Зеленського розглядає варіанти розпуску Верховної Ради і шантажу депутатів для їх примусу до співпраці.

Конструктором оригінального "капкана для Ради" джерела називають Андрія Богдана – особистого адвоката олігарха Ігоря Коломойського і головного юридичного радника штабу Зеленського.

Детальніше про можливості дострокового розпуску Ради читайте у статті Сергія Рахманіна "Дострокові парламентські вибори – міфи і реалії" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

А от про дипломатичні перспективи президента Зеленського читайте у матеріалі Володимира Кравченка "Дипломатичні підмостки Зе!команди" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".