Напад на Вілкула з зеленкою кваліфікували як хуліганство

04 лютого 20:01

Підозрюваному вже обрали запобіжний захід.

 

Активісту, підозрюваного в тому, що він облив зеленкою кандидата в президенти і члена парламентської фракції "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула, повідомили про підозру. Поліція кваліфікувала дії підозрюваного як хуліганство, повідомляє прес-служба ГУ НП у Запорізькій області.

За даними слідства, підозрюваний приніс з собою на акцію в Бердянську 1 лютого заздалегідь підготовлену ємність з рідиною об'ємом 0,3 л. Його затримали на місці інциденту і доставили до відділення поліції.

Наступного дня чоловікові вручили повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Якщо провину підозрюваного буде доведено в суді, йому загрожує штраф у розмірі до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Як повідомлялося, 1 лютого в Бердянську кандидата в президенти Олександра Вілкула облили зеленкою. Інцидент стався біля клубу "Софіт напередодні запланованої зустрічі політика з виборцями. Кілька десятків активістів перегородили доступ до будівлі. Частина з них принесла плакати з написами "Вілкул – сепар" і "Валіза – вокзал - Росія". Коли Вілкул у супроводі охорони і поліцейських намагався прорватися до клубу, йому в обличчя хлюпнули зеленкою.

Поліція затримала місцевого мешканця 1985 року народження. Ним виявився голова місцевого відділення партії "Національний корпус" Олександр Солощенко.

Того ж дня ветерани АТО / ООВ та місцеві активісти зірвали зустріч Вілкула з мешканцями Мангуша Донецької області.