Нам треба випити кави: Мендель відтягнула від Зеленського американського кореспондента

28 вересня 02:45

Речниця президента вже не одноразово фізично перешкоджає роботі журналістів.

 

Речниця президента України Юлія Мендель вже не вперше фізично перешкоджає роботі журналістів, які намагаються взяти коментар у Володимира Зеленського. Крім резонансного випадку з журналістом "Радіо Свобода" Сергієм Андрушком, якого Мендель відштовхувала від Зеленського і керівника Офісу президента Андрія Богдана, вона вчинила аналогично з американським журналістом.

На полях 16-го форуму YES, який проходив у Києві з 12 по 14 вересня, до Зеленського підійшов кореспондент "Радіо Свобода" Крістофер Міллер. Він привітався з президентом, але поставити запитання не встиг. Журналіста потягнула за руку Юлія Мендель і, обійнявши за плечі, почала відводити в бік зі словами: "Нам потрібно випити кави". Зеленський, дивлячись на це, розвів руками й розсміявся.

Міллер намагався ввічливо пояснити прессекретарці президента, що вважає її поведінку безглуздою і некоректною.

"Я хочу вірити, що це відбувається випадково. А не зазвичай", - сказав американський журналіст, звертаючиь до Мендель.

"Навіщо ви сюди прийшли? Навіщо ви розмовляли з ним?", - питала Мендель у Міллера. Той пояснив їй, що в цьому і полягає його робота. Хоча чути подібні питання від колишньої журналістки, було, щонайменше, дивно.

Відеозапис інциденту оприлюднила на своїй сторінці у Facebook головна редакторка проекту "Схеми" Наталія Седлецька. Відеосюжет телеканалу ZiK датований 13 вересня.

Як повідомлялося, Юлія Мендель відштовхувала журналіста Сергія Андрушка, який хотів поставити питання Зеленському та Богдану. Зазначимо, що керівник ОП судиться зі "Схемами" і відмовляється давати коментарі "Радіо Свобода". Він закидає "порушення журналістських стандартів" міжнародному медіа, що фінансується Конгресом США.

Незважаючи на резонанс, Офіс президента не приніс вибачень, а Мендель звинуватила Андрушка у вторгненні в "особистий простір" президента і назвала відомого журналіста "не найгалантнішим джентльменом".

Богдан раніше заявляв про те, що в команді Зеленського "спілкуються з суспільством без посередників, без журналістів". Більш того, виведений Зеленським з-під дії закону про люстрацію очільник Офісу президента заявляв про необхідність "люстрації журналістської спільноти", розповідаючи при цьому про "корупцію четвертої влади".