Начальник одеської обласної міліції йде у відставку

28 грудня 06:30

Начальник Головного управління МВС України в Одеській області Михайло Яцков подав у відставку. Про це у вівторок повідомляє низка одеських ЗМІ з посиланням на самого М.Яцкова.

 

"Це правда, я йду. За віком. Час відпочити. Точно не знаю, хто прийде на моє місце, але, швидше за все, це буде хтось із Криму", - сказав М.Яцков кореспонденту одеського сайту "Думская".

Агентству не вдалося отримати коментар з цього приводу особисто у М.Яцкова.

При цьому, у відділі зі зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Одеській області агентству повідомили, що не мають яких-небудь підтверджень відставки їхнього начальника.

Джерело агентства у правоохоронних органах повідомило, що звільнення М.Яцкова з посади начальника облуправління МВС дійсно планувалося. Однак додало, що остаточне рішення щодо нього, станом на вечір вівторка ще не прийнято. "Михайла Володимировича може бути призначено заступником нового начальника. Але є причини, за якими його можуть взагалі залишити виконуючим обов'язки до кінця січня", - сказало джерело.

Також співрозмовник агентства додав, що основною причиною відставки М.Яцкова, якщо вона у результаті відбудеться, стала низка резонансних злочинів, скоєних в Одеському регіоні за минулий рік, у тому числі і вбивство двох співробітників міліції у вересні.

Як кандидати на місце М.Яцкова розглядаються начальник Головного управління МВС Криму Сергій Резніков та керівник транспортної міліції Південно-Західної залізниці В'ячеслав Сокирко.

М.Яцкова було призначено на посаду начальника ГУ МВС України в Одеській області в березні 2010 року.

Нагадаємо, що двоє міліціонерів загинули і чотирьох було поранено у ніч на 30 вересня при спробі затримати кілера, громадянина Росії Аслана Дікаєва. Злочинцям вдалося сховатися. Одного з них було поранено. Наступного дня, 1 жовтня, їхнє місцезнаходження було встановлено, і в Одесі почалася спецоперація з їх затримання, під час якої міліціонери вбили двох підозрюваних.

Раніше повідомлялося, що за підрахунками фахівців затримання кілерів в Одесі обійшлося країні майже у мільйон гривень. Разом з тим відзначимо, що ніхто за це відповідальності так і не поніс.