НАБУ затримало близького соратника Труби

03 грудня 11:55

Також затримано підприємця у сфері будівництва.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро у вівторок затримали колишнього начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури та підприємця у сфері будівництва за підозрою у шахрайстві та пособництві у наданні хабара керівнику правоохоронного органу. Про це повідомляє преслужба НАБУ.

Вказується, що вирішується питання про повідомлення їм про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу. Зазначимо, що йдеться про Ігоря Щербину, близького соратника директора Держбюро розслідувань Романа Труби, та В. Шевченка.

За даними слідства, Щербина за посередництва підприємця вимагав від столичної компанії-забудовниці 150 тисяч доларів нібито для подальшої передачі керівнику одного з правоохоронних органів. Той в обмін на гроші мав забезпечити закриття провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу щодо дій згаданої компанії.

Чоловіків затримали після отримання ними 75 тисяч доларів із обумовлених 150 тисяч. Правоохоронці встановлюють інші обставини вчинення злочину та причетних осіб. Вказується, що детективи НАБУ здійснюють розслідування з листопада поточного року.

Раніше стало відомо, що детективи НАБУ прийшли з обшуком до близького соратника директора ДБР Романа Труби Ігоря Щербини. Обшук у Щербини і Шевченка пов'язаний з їх намаганням продати кримінальне провадження Державного бюро розслідувань за 150 тисяч доларів. За даними ЗМІ, директора ДБР також перевіряють на причетність до злочинної змови.

Раніше Щербина очолював Головне слідче управління Генпрокуратури, а також вів "газову справу" Юлії Тимошенко. У 2014-2015 роках Труба був його заступником. Крім того, як писав Олександр Лємєнов у своєму матеріалі для DT.UA, Щербина і Труба є кумами.