НАБУ закрило справу про незаконне збагачення Антона Геращенка

16 сiчня 15:09

Депутат орендує квартиру в Києві за 3 тис. доларів США.

 

Детективи національного антикорупційного бюро не знайшли ознак злочину у справі протии народного депутата Антона Геращенка, який живе в квартирі, орендованій тестем-пенсіонером. Як повідомляє Bihus.Info, головним аргументом для закриття справи стала неможливість перевірити доходи тестя депутата.

Зокрема батько дружини Антона Геращенка стверджує, що кошти на оренду сім'єю доньки квартири за 3 тис доларів на місяць та купівлю двох автомобілів, яким користується зять-депутат, він заощадив у 1991-1996 під час роботи на ТОВ "Азов-Бюро", а також від набуття спадщини.

Раніше журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" з'ясували, що Антон Геращенко орендує квартиру в Києві площею 200 квадратів "за гроші свого тестя Олексія Шамбура". Водночас 62-річний тесть до 2016-го року не отримував доходу, а після 2016-го отримав близько 270-ти тисяч гривень за підприємницьку діяльність і не міг сплачувати близько 3-х тисяч доларів щомісяця за оренду житла. Сам Антон Геращенко орендувати таку квартиру не має фінансової змоги - в декларації його дохід трохи більше 100 тисяч гривень на рік.

В серпні Солом'янський райсуд Києва рішенням від 27 серпня зобов'язав Національне антикорупційне бюро розпочати розслідування стосовно джерел збагачення народного депутата Антона Геращенка.