НАБУ відкрило справу проти депутата БПП

25 липня 13:26

У Руслана Демчака знайшли "темних" 52 мільйони гривень.

 

Національне антикорупційне бюро перевіряє народного депутата від фракції "Блок Петра Порошенко" Руслана Демчака, який витрачає великі гроші на освіту дітей за кордоном, на можливе незаконне збагачення. Як йдеться в матеріалах Солом'янського районного суду, НАБУ підозрює, що задекларовані депутатом в 2015 році 52 мільйони гривень не підтверджуються його доходами.

Зокрема, суд задовольнив клопотання і надав детективам НАБУ доступ до інформації про укладені та виконані договори з цінними паперами, стороною в яких виступав Демчак. Також НАБУ отримало доступ до інформації про володіння Демчаком значними пакетами акцій емітентів (10% і більше статутного фонду), а також до копій свідоцтв про реєстрацію випуску цінних паперів ЭрдеБанка і Добробут страхової компанії, власником якої був Демчак.

За даними НАБУ, сумарно депутат і його дружина в період з 1998 по 2015 рік отримали 136,8 млн гривень доходу, однак тільки в 2015 році Демчак задекларував 133 млн гривень готівкових коштів, хоча, на думку детективів, міг володіти тільки 80,8 мільйонами гривень.

Нагадаємо, що взимку Руслан Демчак отримав дозвіл від Антимонопольного комітету на покупку більше 50% акцій "РВР Банку".