НАБУ відкрило дві справи проти Мартиненка – Лещенко

17 грудня 00:29

Антикорупційне бюро розслідує швейцарський і австрійський епізоди Мартиненко, Лещенко був допитаний як свідок.

 

Національне антикорупційне бюро веде два кримінальних провадження проти народного депутата України, члена фракції "Народного фронту" у Верховній Раді Миколи Мартиненка, повідомив народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Сергій Лещенко на своїй сторінці у Facebook у середу, 16 грудня, ввечері.

"Я сьогодні був на допиті в НАБУ. Давав свідчення за двома провадженнями. Перше – отримання Мартиненко хабарів на рахунок у Швейцарії за постачання обладнання на атомні електростанції. Друге – постачання урану на Східний гірничо-збагачувальний комбінат через прокладки Мартиненка в Австрії", − написав Лещенко.

Я сьогодні був на допиті в Національному антикорупційному бюро. Давши свідчення за двома провадженнями. Перше - отримання ...

Опубліковано Сергієм Лещенко 16 грудня 2015 р.

10 грудня Лещенко повідомив, що прокуратура Чехії звернулася до ГПУ з проханням розпочати слідство проти Мартиненко. Депутат уточнив, що, згідно з текстом цього звернення, Мартиненко хочуть притягнути до кримінальної відповідальності за хабар.

30 листопада, Мартиненко заявив про складання депутатських повноважень, і на наступний день відповідне заява була зареєстрована в апараті Верховної Ради.

Раніше Лещенко оприлюднив документи, що підтверджують наявність кримінальної справи проти Мартиненка.

У матеріалах містилася інформація про те, що Швейцарія надсилала запит на ім'я очільника ГПУ з приводу розслідування кримінальної справи проти Мартиненка.

"Цей запит з Швейцарії на Шокіна датовано 31 березня по розслідуванню справи Мартиненка у Швейцарії", - зазначив він.

У документах йдеться про те, що Мартиненку інкримінують дві статті – відмивання грошей і отримання хабара. "Тут вказана вся фабула справи про те, що Brаdcrest укладала договір зі Skoda (чеський завод Skoda – ред.) про те, що буде отримувати комісію за все договору з українським "Енергоатомом", - розповів Лещенко.

У грудні минулого року повідомлялося, що Миколі Мартиненку у Швейцарії може загрожувати до п'яти років в'язниці.