На одне місце в парламенті за мажоритаркою претендують в середньому по 15 осіб

14 серпня 10:19

На кожний з 225 депутатських мандатів у мажоритарних округах претендують в середньому по 15 осіб. Половина з них - самовисуванці, половина підуть від партій.

 

Центральна виборча комісія (ЦВК) завершила прийом документів для реєстрації кандидатами в народні депутати в одномандатних виборчих (мажоритарних) округах.

Як повідомляє прес-служба ЦВК, всього за 15 днів виборчого процесу (30 липня - 13 серпня) комісія прийняла документи від 3 тис. 432 осіб. З них 1 тис. 715 осіб - самовисуванці, 1 тис. 717 людей - висуванці від політичних партій у мажоритарних округах.

Таким чином, на кожний з 225 депутатських мандатів у мажоритарних округах претендують в середньому майже по 15 осіб. Проте їхня кількість може зменшитися, якщо ЦВК відмовить у реєстрації.

Нагадаємо, що 13 серпня завершився термін подачі до ЦВК документів для реєстрації кандидатів у загальнодержавному та мажоритарних округах на виборах до Верховної Ради.

Вибори пройдуть 28 жовтня. Вони проводяться за змішаною системою - по 225 народних депутатів обираються за партійними списками і в мажоритарних округах. У мажоритарці можна балотуватися або від партії, або шляхом самовисування. !zn

Читайте також:

Центрвиборчком закликає прокуратуру якось відреагувати на «армію» кандидатів-двійникі

Центрвиборчком не враховує подвійне громадянство кандидатів у депутати

Опозиція оскаржила рішення суду, що підтвердив відмову в реєстрації Тимошенко і Луценку

Партія регіонів поступилася мажоритарними округами Києва людям Черновецького