На мосту Патона з'єднали лівобережну і правобережну Україну

22 сiчня 12:14

У День Соборності, в суботу, 22 січня, в Києві на мосту Патона представники молодіжних патріотичних організацій провели символічну акцію возз'єднання Лівобережної і Правобережної України.

 

З лівого берега до центру мосту рухалася колона молодих людей під бій барабанів з національною символікою та прапором Української народної республіки.

З правого берега їм назустріч йшла молодь з національною символікою і прапором Західно-Української народної республіки. Після зустрічі обидві сторони взялися за руки і організували символічний ланцюг. Акція завершилася співом національного гімну України. За оцінками правоохоронних органів, в акції взяли участь більше 600 людей. Акт злуки УНР і ЗУНР в єдину Соборну Українську державу було проголошено 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. Державним святом День Соборності України був встановлений президентським указом від 21 січня 1999 року. В Україні громадськість вперше широко відзначила день возз'єднання УНР і ЗУНР 22 січня 1990 року, коли люди утворили багатокілометрові живі ланцюги між містами. За матеріалами "Інтерфакс-Україна"