На закритій зустрічі з фракцією БПП Порошенко анонсував гучні звільнення - ЗМІ

10 квiтня 02:46

Порошенку знадобилось кілька років, щоб заявити очевидне.

 

Президент України Петро Порошенко увечері 9 квітня провів закриту зустріч із членами парламентської фракції БПП, під час якої повідомив про підготовку низки звільнень, повідомляє theБабель із посиланням на власні джерела у фракції. За даними видання, на зустрічі були присутніми близько 100 народних депутатів і прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Також президент згадав про звільнення голів Херсонської й Одеської облдержадміністрацій Андрія Гордєєва і Максима Степанова. Гройсман запевнив депутатів і президента, що Кабмін підтримає відповідні подання і направить їх главі держави.

Напередодні Порошенко заявляв, що готовий переглянути підходи до кадрової політики і провести серйозні кадрові зміни в разі переобрання на другий термін, поповнивши свою команду "молодими, новими людьми". Він також пообіцяв більше не призначати своїх друзів і бізнес-партнерів на посаді.

Минулого тижня президент Порошенко провів закриту зустріч із громадськими активістами, зокрема з активістами ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк". Гарант обіцяв 7-8 квітня підписати заяву голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва про звільнення за власним бажанням.

За словами виконавчого директора "Центру протидії корупції" Дар'ї Каленюк, Порошенко визнав токсичність заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка і заступника голови Служби безпеки України Павла Демчини.

В той же день Семочко також відвідував Адміністрацію президента.

Нагадаємо, 7 квітня ЦВК оголосила офіційні результати першого туру виборів президента України, щовідбувся 31 березня. За шоумена Володимира Зеленського проголосували 30,24% виборців (понад 5,7 млн чоловік), а за чинного главу держави Петра Порошенка - 15,95% (більше 3 млн громадян).

Явка виборців склала 63,48%, у виборах взяли участь майже 19 мільйонів українців. На посаду голови держави претендували 39 кандидатів.

Другий тур виборів голови держави призначено на 21 квітня. Докладніше про перші уроки виборів 31 березня читайте у статті Романа Якеля "Програш влади" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".