На виборчу кампанію Порошенко витратив 415 млн грн – голова штабу

29 березня 12:11

Збір підписів громадян у штабі не вважають частиною "сіток".

 

Кандидат в президенти України, чинний глава держави Петро Порошенко витратив на свою виборчу кампанію 415 млн грн, заявив глава виборчого штабу кандидата Віталій Ковальчук.

"На сьогодні з виборчого фонду Петра Порошенка витрачено 415 мільйонів гривень", - сказав Ковальчук в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, виборча кампанія Порошенка – прозора і фінансується ним самостійно з раніше офіційно задекларованих коштів. Також Ковальчук відкинув будь-які звинувачення у використанні адмінресурсу і так званих "сіток".

"Коли у виборчій кампанії використовуються визнані в усьому демократичному світі практики, а нас за це критикують опоненти, у мене це викликає посмішку... Кращі західні політологи і консультанти постійно вчать всі політичні партії України кращих демократичних методів взаємодії з виборцями, наприклад, збору підписів під петиціями, анкетування з актуальних проблем, громадські слухання, кампанії "від дверей до дверей", залучення волонтерів та прихильників і т. д. За логікою наших опонентів, вони вчать українське громадянське суспільство будувати "мережі" і підкуповувати виборців?! Це ж повна маячня", - вважає Ковальчук

І додав, що звинувачення опонентів кандидата в президенти Порошенко у використанні адмінресурсу не мають підстав або доказів.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що основні кейси підкупу виборців стосуються чинного президента Петра Порошенка і лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Арсен Аваков в інтерв'ю DT.UA повідомив, що заступник голови фракції БПП Сергій Березенко є фігурантом кримінальних проваджень про підкуп виборців. Відомості внесено до ЄРДР за заявами кандидатів у президенти Анатолія Гриценка і Юлії Тимошенко. Однак проводити слідчі дії щодо народного депутата не можна, якщо тільки Верховна Рада за поданням генпрокурора не позбавить його недоторканності.

Березенко, в свою чергу, вимагав від Авакова спростування "недостовірної інформації, що принижує честь, гідність і політичну репутацію".