На посади держсекретарів призначають залежних людей, рекомендованих кримінальними елементами – Омелян

04 лютого 16:03

Особи, що стали держсекретарями, намагаються вибудувати в апаратах міністерств альтернативну управлінську структуру, заявив міністр.

 

Створений в Україні в рамках управлінської реформи інститут державних секретарів може нівелювати роль міністрів, заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в інтерв'ю DT.UA.

Коментуючи призначення Андрія Галущака на посаду держсекретаря Міністерства інфраструктури він заявив, що особи, які стали держсекретарями, намагаються вибудувати в апаратах міністерств альтернативну управлінську структуру в інтересах третіх осіб.

"Проблема "галущаків" у тому, що вони намагаються вибудувати ще одну систему всередині непрацюючого держапарату. Це дуже небезпечно. По-перше, нівелюється роль міністра, і можна формувати будь-які коаліції, проводячи будь-які політичні призначення, але вони жодним чином не вплинуть на роботу, бо все керуватиметься держсекретарями і тим механізмом, який створено всередині міністерства. По-друге, і це основне, на посади призначають не фахових, а залежних людей, рекомендованих напівкримінальними угрупованнями", - заявив Омелян, назвавши таку ситуацію "міною для державної служби".

Нагадаємо, у грудні міністр інфраструктури Володимир Омелян та в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун піддали жорсткій критиці систему відбору держсекретарів в міністерства і відмовилися працювати з пропонованими їм кандидатами.

Детальніше про ситуацію у Мінінфраструктури та корупції в ПАТ "Укрзалізниця" читайте в інтерв'ю Володимира Омеляна DT.UA у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".