На переговорах у Гельсінкі Трамп обговорить з Путіним ситуацію в Україні та Сирії

30 червня 03:27

Раніше в Кремлі озвучили власну версію порядку денного зустрічі.

 

Президенти США та Росії Дональд Трамп і Володимир Путін на липневих переговорах у Гельсінкі обговорять втручання РФ у вибори президента Сполучених Штатів у 2016 році, а також значні міжнародні проблеми, включно з російською агресією в Україні та Сирії.

"Ми не хочемо, щоб хтось втручався в наші вибори", - повідомив Трамп журналістам у суботу, 30 червня.

При цьому чинний президент США знову поклав відповідальність за анексію Криму Росією на свого попередника Барака Обаму. "Президент Обама допустив це", - сказав він.

Однак Трамп не бачить нічого поганого в тому, щоб намагатися поліпшити відносини з Росією і Китаєм. Раніше ЗМІ повідомляли про те, що на зустріч у Гельсінкі Дональд Трамп налаштований оптимістично.

Нагадаємо, зустріч президента США Дональда Трампа та президента РФ Володимира Путіна відбудеться 16 липня у столиці Фінляндії.

Раніше авторитетні американські видання The New York Times і Bloomberg із посиланням на власні джерела повідомили про плани Трампа зустрітися з Путіним у липні.

За даними Bloomberg, американський президент розглядає можливість зустрічі з російським лідером під час саміту НАТО в Брюсселі або після свого візиту до Британії.

8 червня з'явилася інформація, що президент РФ Володимир Путін і президент США Дональд Трамп можуть провести переговори в Австрії; зазначалося, що зустріч може відбутися у Відні. Путін попросив канцлера Австрії Себастьяна Курца допомогти організувати двосторонній саміт із президентом США Дональдом Трампом у Відні влітку.