На інавгурацію Зеленського може приїхати віце-президент США – Клімкін

15 травня 16:12

Обговорюється присутність високопоставлених гостей, повідомив міністр.

 

Інавгурацію президента Володимира Зеленського може відвідати віце-президент США Майк Пенс, заявив глава МЗС України Павло Клімкін в інтерв'ю виданню LB.ua. За його словами, візит також залежатиме від графіка Пенса.

"Обговорюється присутність високопоставлених гостей. Можу підтвердити, що віце-президент США - це одна з опцій... Як тільки буде визначено точну дату інавгурації, то тоді й зможемо говорити про присутність тих чи інших гостей", - зазначив Клімкін.

За його словами, зацікавленість до інавгурації є як на Заході, так і в "азійських друзів". Міністр вважає, що гостей буде багато, за його словами, під час інавгурації вони зможуть особисто поспілкуватися з новим президентом.

Раніше спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер повідомив про те, що на інавгурацію Зеленського зі Сполучених Штатів приїде делегація високого рівня.

Як повідомлялося, питання призначення дати інавгурації Верховна Рада повинна розглянути першим на пленарному засіданні у четвер, 16 травня. На даний час у Раді зареєстровано сім проектів постанов щодо дати інавгурації.

Своєю чергою Володимир Зеленський та його команда вимагають провести інавгурацію 19 травня, проте фракції коаліції, "БПП" і "Народний фронт", заявляють, що це день жалоби і призначати дійство на цю дату некоректно.