На другій сесії Рада провалила майже дві третини запропонованих Кабміном законопроектів

06 липня 09:18

З 70 запропонованих урядом законопроектів парламентська більшість змогла прийняти тільки 26. Те ж саме стосується і депутатських проектів законів - їх Рада розглянула аж 236, а ухвалила - всього 31.

 

За період другої сесії Верховної Ради 7-го скликання було розглянуто всього 319 законів, з яких прийнято лише 68. Про це в своїй статті для ZN.UA пише політичний оглядач Інна Ведернікова.

Як зазначає оглядач, якщо цю скромну цифру можна частково списати на блокування трибуни опозицією, то 26 прийнятих законів Кабміну з 70 запропонованих списати, власне не має на що й ні на кого.

"Тим більше, що деякі урядові ініціативи (в силу їх, м'яко кажучи, специфічності) йшли через депутатів. Приміром, той же вексельний закон, авторство якого взяв на себе регіонал Валерій Омельченко", - пише оглядач.

Те ж саме стосується і депутатських законопроектів - їх ВР розглянула аж 236, а прийняла - всього 31. Нехай навіть значна частина "відмовників" - законопроекти опозиції.

Подробиці читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" у статті Інни Ведерніковой "Мат короля або Парламентська партія Януковича". !zn

Читайте також:

Верховна Рада закрилася до осені

Опозиція в Раді не буде голосувати, поки не будуть відновлені права депутатів, позбавлених мандатів

Фракція "Батьківщина" готова пожертвувати канікулами для євроінтеграційних законів